Skip to content

Warmtemeters

Warmtemeters zijn toestellen om de warmtegraad van uw verwarming te meten. Ze bestaan in allerlei vormen en uitvoeringen. Deze meters voorzien u van de benodigde informatie voor de optimalisatie van de verwarming. Bovendien zijn ze ook erg handig om een correcte facturatie uit te voeren in gebouwen waar verschillende woonunits gebruik maken van dezelfde warmtebron.

Betaal alleen wat u zelf verbruikt

In gebouwen waar de verwarming voor verschillende woonunits voorzien wordt door een gezamenlijke warmtebron, is het vaak moeilijk om het individuele verbruik per unit te berekenen. Een intelligente warmtemeter is hier de perfecte oplossing om bewoners te factureren voor hun eigenlijke gebruik.

Het is dan ook de beste manier om een correcte facturering te garanderen.

Ultrasonore of magnetisch inductieve warmtemeters

SPM Technologies maakt gebruik van intelligente en moderne warmtemeters van het merk Diehl. We installeren veelal de Hydrometer Sharky744 en Sharky775. Deze ultrasonore warmtemeters beschikken beide over tal van opties. Het zijn dan ook de 2 beste toestellen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.

De compacte Sharky744 is perfect voor zowel individueel gebruik als voor projecten met WKO installaties. Beide meters meten zowel warmte als koude en voorzien u van accurate data, iedere dag.

Sharky744 van Diehl : ultrasonore warmtemeting

De Sharky warmtemeters voorzien in alle noden die een individuele gebruiker of eigenaar heeft om de kosten voor verwarming accuraat te verdelen. Beide toestellen meten temperatuurverschillen met hoge nauwkeurigheid en geven aanwijzingen op het display. Met de Sharky744 is het bijzonder makkelijk om wijzigingen op te volgen en fluctuaties in warmteverschil nauwkeurig op te volgen.

De uitlezing van de data die de warmtemeter verzamelt, kan vanop afstand gebeuren. Het toestel kan bovendien gekoppeld worden met de Brunata warmtekostenverdeler.

 • Verwisselbare batterij met een levensduur van 20 jaar
 • Voorzien van een onboard radiomodule met Open Metering Protocol
 • Meting van centrale verwarming en koeling
 • Temperatuurbereik van 5 tot 130 °C (met pieken tot 150 °C)
 • Nauwkeurige metingen in temperatuurverschil
 • Flowmeting iedere 2 seconden
 • Temperatuurmeting iedere 16 seconden

Sharky775 van Diehl: state-of-the-art warmtemeting

De ultrasonore Sharky775 van Diehl is al jaren het beste toestel op de markt. Het is dan ook om die reden dat SPM Technologies gebruik maakt van dit toestel om de warmtemeting binnen gebouwen te meten.

Ook deze warmtemeter heeft een lange levensduur en een verwisselbare batterij met een levensduur van zo’n 20 jaar. De lange levensduur zorgt ervoor dat de Sharky775 perfect geschikt is voor Projecten met WKO installaties en stadsverwarming. De meter kan bovendien gelijktijdig worden uitgelezen door uzelf en door ons datacollectiesysteem.

 • Verwisselbare batterij met een levensduur van 20 jaar
 • Voorzien van een onboard radiomodule met Open Metering Protocol
 • Meting in 2 richtingen: bidirectioneel en 4 quadranten
 • Temperatuurbereik van 5 tot 130 °C (met pieken tot 150 °C)
 • Nauwkeurige metingen in temperatuurverschil
 • Temperatuurmeting iedere 4 seconden
 • Datalog functie met programmeerbaar interval
 • Tal van extra opties

SPM Technologies helpt u met een accurate facturatie

Een correcte facturatie voor het gebruik van verwarming is essentieel in gebouwen waar het vaak moeilijk is om het exacte verbruik per woonunit te bepalen. SPM Technologies is gespecialiseerd in slimme technologie. Bent u op zoek naar een oplossing op maat voor uw gebouw of voor verscheidene woonunits? Neem contact met ons op. We bekijk graag uw specifieke situatie en doen u een voorstel op maat.