Skip to content

Gasmeters

Meet het verbruik van verschillende soorten gas met de installatie van gasmeters. SPM Technologies installeert gasmeters voor het meten van het verbruik van aardgas en andere gassen. Afhankelijk van uw wensen en vereisten, installeren we meters die gebruikt kunnen worden als tussenmeter, maar u kunt ook bij ons terecht voor officiële gasmeters die u kunt aanwenden voor een afrekening of facturatie.

Reken enkel het effectieve gasverbruik aan

In gebouwen waar het gasverbruik via een centrale toegang wordt aangeleverd, is het vaak moeilijk om te bepalen hoeveel gas er in iedere woonunit gebruikt wordt. Met de installatie van intelligente gasmeters in iedere unit krijgt u een duidelijk en correct beeld van het effectieve verbruik per bewoner.
De uitlezing van de gasmeters kan vanop op afstand gebeuren, maar u kunt ook zelf de gegevens bekijken om zo efficiënter om te gaan met uw verbruik en eventueel te besparen op uw factuur.

Elster Instromet intelligente gasmeters

SPM Technologies installeert slimme gasmeters van de fabrikant Elster Instromet. Deze slimme gasmeters vervangen steeds vaker de traditionele balgengasmeters omdat ze een heleboel extra mogelijkheden bieden. De grootschalige ombouw naar slimme verbruiksmeters helpt gebruikers om bewust te worden van de producten die ze verbruiken om sa zo een besparing te kunnen realiseren.

Gasmeters voor kleinverbruik

Voor kleine gebruikers installeren we de G2,5, de G4 en de G6 gasmeters. Deze balgengasmeters voor klein gebruik zijn perfect in te zetten bij kleine gezinnen en woonunits. De meters zijn beschikbaar met verschillende aansluitmogelijkheden en geven bewoners een duidelijk inzicht in hun verbruik.

Technische specificaties van de gasmeters voor individueel verbruik:

  • Voldoet aan de norm NEN-EN-1359 en is voorzien van een MID-toelating
  • Klasse 1
  • Inhoud meters: 1,2 dm3 (G2,5), 2 dm3 (G4) & 3,5 dm3 (G6)
  • Volledig kunststof binnenwerk
  • Rollentelwerk met 8 cijfers
  • Aansluitmaten 2-pijps: 110 mm (G2,5), 220 en 250 mm (G4 & G6), doorlaat DN20, GM3/4″ – Aansluitmaat 1-pijps: DN25, G2″
  • Overige maatvoeringen: op aanvraag
  • Optie – Encoder telwerk
  • Optie – M-Bus of wM-Bus module

SPM Technologies voorziet oplossingen op maat

Bent u op zoek naar gasmeters om het individuele verbruik in woonunits te meten? Afhankelijk van uw noden en eisen, installeren we de gasmeter die het best past bij uw specifieke situatie.

SPM Technologies is gespecialiseerd in oplossingen op maat van uw leefomgeving. Zo installeren we ook meters voor het verbruik van elektra en water. Wil u graag het individuele verbruik van bewoners in een appartementsgebouw of studentenflats meten en factureren? Wij bekijken graag uw situatie en voorzien u van een efficiënte oplossing op maat.