Skip to content

Afstanduitlezing

Het uitlezen van verbruiksgegevens is een tijdrovende bezigheid, zowel voor particuliere als zakelijke gebruikers. SPM Technologies heeft een ruime ervaring met het installeren van meetapparatuur voor het verbruik van water, elektra en gas. Ook de opvolging en afstanduitlezing van deze gegevens kunt u aan ons toevertrouwen. We bekijken en analyseren de gegevens via afstanduitlezing en kunnen zo snel en efficiënt eventuele problemen opsporen.

Afstanduitlezing van meetwaarden

Wanneer u ervoor kiest om slimme meetapparatuur te installeren in individuele woonunits of flats, doet u er goed aan om de verworven gegevens ook te analyseren. Zo kunt u achterhalen wanneer er problemen of drastische veranderingen in het verbruikspatroon plaatsvinden. De verbruiksgegevens kunnen gebruikt worden om lekkage of fraude op te sporen, maar ook om meer bewust te worden van het actuele verbruik en om te besparen op facturen.

Al onze meetapparatuur is uitgerust met de juiste modules om afstandsuitlezing mogelijk te maken. De meters worden ook aangesloten op ons systeem waarmee we ook statistische gegevens kunnen genereren voor iedere meter. Zo kunnen we sneller ingrijpen bij ongewone fluctuaties.

 

Afstanduitlezing voor particulieren

SPM Technologies verzamelt uw verbruiksgegevens en genereert statistieken over uw gebruik. Zo kunt u perfect zien hoeveel u verbruikt heeft. Met deze informatie wordt het ook makkelijker om zelf wijzigingen door te voeren en uw verbruik te verlagen.

U kunt ook bij ons terecht voor de facturatie van uw verbruik. SPM Technologies maakt het mogelijk om ten alle tijden uw verbruiksdata in te kijken en te controleren. Zo weet u zeker dat u alleen betaalt wat u effectief verbruikt heeft.

Afstanduitlezing voor zakelijke klanten

Onze zakelijke klanten beschikken meestal over meer dan 1 meter die uitgelezen moet worden. Het is al gauw een tijdrovende klus om de meters uit te lezen en de informatie te verzamelen of analyseren. SPM Technologies maakt u het leven makkelijk! We lezen vanop afstand de meterstanden voor uw onderneming uit en voorzien duidelijk analytische data waar u zelf mee aan de slag kunt.