Skip to content

Kostenverdeling

In gebouwen waar water en elektriciteit via een centrale bron gebeuren, worden de kosten vaak gelijk verdeeld tussen alle bewoners. SPM Technologies wil niet dat u moet betalen voor het verbruik van uw buurman. We zorgen voor een betrouwbare meting en kostenverdeling van het verbruik in iedere woonunit. Zo kunnen we met zekerheid zeggen dat u alleen betaalt voor uw eigen verbruik.

Nauwkeurige en betrouwbare metingen

SPM Technologies zorgt voor een nauwkeurige meting van het verbruik binnen iedere woonunit. De verbruiksgegevens worden verzameld en in beeld gebracht. Aan de hand van duidelijke grafieken en statistieken stellen we een correcte kostenverdeling op voor iedere huurder of bewoner.

Individuele afrekening voor vaste en variabele kosten

Een goed opgestelde, individuele afrekening zorgt ervoor dat iedere huurder of bewoner een accuraat beeld krijgt over zijn of haar verbruik. Door gebruik te maken van individuele afrekeningen betaalt iedereen alleen maar voor het water en de elektriciteit die effectief verbruikt werd binnen de specifieke woonunit.

Efficiënte kostenverdeling

We streven naar een correcte kostenverdeling voor woonunits in flatgebouwen of andere gebouwen. Doordat u enkel betaalt wat u verbruikt, krijgt u meteen de mogelijkheid om uw verbruikspatroon aan te passen en uw factuur te zien dalen.

Systemen waarbij de kosten egaal verdeeld worden tussen de bewoners zorgen voor een levensstijl waarbij geen rekening wordt gehouden met het effectieve verbruik.

Een efficiënte kostenverdeling geeft huurders en bewoners de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in hun verbruikspatroon en zo hun energiefactuur laag te houden. Bovendien is deze werkwijze ook veel beter voor het milieu.