Skip to content

Warmtekostenverdeler

Warmtekostenverdelers worden toegepast in gebouwen waar verschillende woonunits gebruik maken van dezelfde bron voor de verwarming. Een gemeenschappelijke verwarming maakt het in veel gevallen moeilijk om te bepalen hoeveel energie iedere bewoner exact verbruikt. Eerlijkheidshalve is het zeker van belang om de effectieve kosten te scheiden per gebruiker. In dat geval maakt u best gebruik van een intelligente warmtekostenverdeler.

Betaal enkel het effectieve, individuele verbruik

Door gebruik te maken van slimme technologie kunnen we exact controleren hoeveel energie ieder verwarmingselement in een gebouw verbruikt. Onze kwalitatieve warmtekostenverdelers geven een duidelijk en transparant beeld van het verbruik van iedere bewoner.

Om de kosten voor verwarming in een complex correct te verdelen, is het belangrijk dat ieder verwarmingselement wordt uitgerust met een meter van hetzelfde fabricaat en type.

Brunata M8: de elektronische warmtekostenverdeler

De Brunata M8 is een elektronische warmtekostenverdeler. Deze hypermoderne opvolger van de Brunata Futura+ beschikt over een geïntegreerde radiomodule met wMbus. Met deze kwalitatieve warmtekostenverdeler profiteert u van een heleboel moderne snufjes en functionaliteiten.

  • Vaste batterij met een levensduur van 10 jaar
  • Radiomodule wM-Bus
  • Productschaal (geen omrekening van meterstanden)
  • Dagelijks geautomatiseerde uitlezing
  • Individuele versleuteling (encryptie) van telegrammen
  • Voldoet aan de Europese norm NEN-EN-834 – 2013

SPM Technologies zorgt voor transparantie

Onze warmtekostenverdelers zijn uitgerust met verschillende opties en mogelijkheden. Zo kunt u dagstanden voor ieder verwarmingselement bekijken, alsook statistieken en grafieken die u inzicht geven in periodieke of plotse veranderingen.

Onze software kan door iedereen gebruikt worden en zorgt voor een transparantie in uw factuur voor verwarming. Onze technologie geeft gebruikers een duidelijk inzicht in hun actuele gebruik. Dat zorgt ervoor dat bewoners zelf hun energieverbruik kunnen bekijken en wijzigingen kunnen doorvoeren om het factuurbedrag te verlagen.

We vervangen de jaarlijkse afrekening waarbij u geen idee heeft van uw dagelijks verbruik door een duidelijk en transparant overzicht van uw verbruik per dag.